Prostreno.cz

Dušené vepřové maso s nakládanými houbami

Vepřové maso ,cibule, nakládané houby , rajčata a bílé víno .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 991 kJ / 236 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy17g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g vepřové kýty - nebo pečeně
  • 3 ks oloupaná, zralá rajčata
  • 1 ks cibule - oloupaná , nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku - oloupaný , nakrájený
  • 300 g nakládaných hub
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 200 ml bílého vína
  • 120 ml vody
  • 1 ks bobkový list
  • 1 lžička soli
  • 10 kuliček černého pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Houby sceďte, nemusíte je proplachovat.
  2. Oloupaná rajčata nasekejte nadrobno .
  3. Maso nakrájejte na plátky, maso osolte a obalte v hladké mouce.
  4. Ve velkém rendlíku na oleji s máslem maso opečte.
  5. Přidejte rajčata , bobkový list, kuličky pepře , česnek , cibuli ,houby , tymián , bílé víno a vodu .
  6. Přikryté duste , až bude maso měkké . Podle potřeby přidejte víno , nebo vodu .
  7. Pokud chcete omáčku hodně hustou , zahustěte ji instantní jíškou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    63,90g
  • Sacharidy:

    255,80g
    • Cukry:

      13,00g
  • Tuky:

    208,93g
  • Vláknina:

    71,00g

Aktivita pro spálení: 236 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

70

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dušené vepřové maso s nakládanými houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat