Prostreno.cz

Jáhlový nákyp se zeleninou

Sytější obměna sladkého jáhlového nákypu.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 467 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy12g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Veškerou zeleninu a houby očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kousky.
  2. V hluboké pánvi na 4 lžících rozehřátého másla nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte tymián, promíchejte a přidejte ostatní zeleninu. Restujte 5 minut. Pak přidejte propláchnuté jáhly, promíchejte, zalijte vývarem a duste přikryté 30 minut. Občas promíchejte. Podle chuti osolte.
  3. Jáhly se zeleninou dejte do zapékací misky, posypte hrubě mletými mandlemi, pokapejte rozpuštěným máslem, vložte do trouby předehřáté na 200°C a pečte 15-20 minut.
  4. Můžete podávat teplý i studený se zeleninovým salátem.

TIP:

Čím jsou jáhly prospěšné: Díky obsahu minerálních látek zlepšují metabolismus a mohou být nápomocny jak při snaze zhubnout a tak i ztloustnout. Východní medicína je využívá při léčbě sleziny a slinivky břišní a proto jsou vynikající potravinou pro diabetiky.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jáhlový nákyp se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat