Prostreno.cz

Omáčka k jehněčímu masu

Jedná se o variaci sladkokyselé omáčky , která se podává na velikonoce v severských zemích . Dokonale ladí s charakteristickou chutí jehněčího masa.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 398 kJ / 95 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy10g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks středně velké šalotky - oloupané , jemně nakrájené
  • 2 lžíce oleje
  • 500 ml 100% pomerančové šťávy
  • 1 lžíce medu
  • 200 ml masového vývaru
  • 1 lžíce studeného másla
  • 1 ks bio pomeranč = kůra nakrájená na nudličky - volitelné

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji orestujte šalotku .
  2. Přidejte pomerančovou šťávu a med. Vařte na mírném ohni , až se šťáva zredukuje na poloviční množství.
  3. Přidejte vývar a vařte 5 minut, poté omáčku přeceďte.
  4. Do omáčky zašlehejte studené máslo a dále už nevařte.
  5. Do omáčky můžete přidat nakrájenou pomerančovou kůru .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    2,60g
  • Sacharidy:

    100,30g
    • Cukry:

      90,80g
  • Tuky:

    181,50g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 95 kcal

11

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Omáčka k jehněčímu masu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat