Prostreno.cz

Omáčka k jehněčímu masu

Jedná se o variaci sladkokyselé omáčky, která se podává na velikonoce v severských zemích . Dokonale ladí s charakteristickou chutí jehněčího masa.

21.03.2023 Mikeš
40min

15min příprava

25min vaření

328 kJ / 78 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji orestujte šalotku.
  2. Přidejte pomerančovou šťávu a med. Vařte na mírném ohni, až se šťáva zredukuje na poloviční množství.
  3. Přidejte vývar a vařte 5 minut, poté omáčku přeceďte.
  4. Do omáčky zašlehejte studené máslo a dále už nevařte.
  5. Do omáčky můžete přidat nakrájenou pomerančovou kůru.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    11,02 g
  • Sacharidy:

    141,92 g
    • Cukry:

      86,92 g
  • Tuky:

    44,79 g
  • Vláknina:

    12,00 g

Aktivita pro spálení:

237 kcal
29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

70

minut uklízení





Podobné recepty

Salátová zálivka s citronem

(2 hlasů)
15min
95 kJ

Řecký salátový dresink

(4 hlasů)
15min
1851 kJ

Cibulová omáčka

(2 hlasů)
60min
324 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Omáčka k jehněčímu masu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba