Prostreno.cz

Cibulová omáčka

Cibulová omáčka je vhodná ke kuřecímu, vepřovému i hovězímu masu. Vhodné jsou steaky, přírodní plátky, ražniči, roštěnky, krkovička.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 386 kJ / 92 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 lžíce másla
  • 2 ks velké cibule
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 2 lžičky worcestrové omáčky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 0.5 lžičky mleté šalvěje
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 100 ml studené vody
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce studeného másla
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky .
  2. Ve vhodném hrnci , nebo rendlíku nechte rozpustit 4 lžíce másla , přisypte cibuli a za občasného míchání duste 20 minut .
  3. Prošlehejte kukuřičný škrob a studenou vodu.
  4. K cibuli přidejte vývar a do horkého vývaru vmíchejte připravený kukuřičný škrob.
  5. Dochuťte worcestrovou omáčkou , pokud je třeba lehce osolte , přidejte tymián , šalvěj , česnek a vařte na mírném ohni 5 -10 minut .
  6. Odstraňte z tepla a do omáčky vmíchejte studené máslo.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,20g
  • Sacharidy:

    175,10g
    • Cukry:

      7,60g
  • Tuky:

    166,08g
  • Vláknina:

    17,00g

Aktivita pro spálení: 92 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Cibulová omáčka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat