Prostreno.cz

Králík se šalotkou dušený v troubě

Recept z francouzské kuchyně. Netradiční , ale skvělý .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 2h a 25min

    25min příprava

    2h a 0min vaření

  • 1206 kJ / 288 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy29g
tuky14g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks naporcovaný králík
  • 10 ks malých šalotek
  • 300 ml 100% jablečné šťávy
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 5 snítek směsi bylinek - např. tymián, oregano, estragon ,saturejka
  • 2 stroužky česneku - oloupané celé
  • 5 lžic oleje
  • 1.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého bílého pepř
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks větší jablko - nakrájené na tenké plátky
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Králičí maso osolte ,opepřete obalte v hladké mouce a v pekáčku s rozehřátým olejem maso ze všech stran opečte.
  3. Maso zalijte jablečnou šťávou , vývarem ,přidejte bylinky, česnek a přikryté duste v troubě přibližně 50 minut.
  4. K masu přidejte šalotky, ( šalotky jen omyjte , neloupejte je ) na plátky nakrájené jablko, máslo a duste, až je maso měkké.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,30g
  • Sacharidy:

    117,50g
    • Cukry:

      1,80g
  • Tuky:

    187,68g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 288 kcal

36

minut jízdy na kole

27

minut běhu

85

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík se šalotkou dušený v troubě

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat