Prostreno.cz

Dezert s ricottou a mangem

Svou chutí je ricotta oblíbená u dospělých i dětí . Má mnohostranné využití a skvěle se hodí k přípravě dezertu.

21.04.2023 lanvin
35min

35min příprava

1803 kJ / 430 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Rozdrobené sušenky smíchejte s ořechy.
  2. Jedno oloupané mango rozmixujte .
  3. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni .
  4. Ricottu , smetanu a dřeň vanilky vyšlehejte ručním elektrickým šlehačem na hustý krém.
  5. Do krému po částech vmíchejte vychladlou čokoládu .
  6. Druhé oloupané mango nakrájejte na kostičky.
  7. Do skleniček rozdělte na dno sušenky s ořechy, přidejte vrstvu krému , vrstvu manga, vrstvu krému a nahoru dejte kostičky manga.
  8. Dejte na 1-2 hodiny ztuhnout do chladničky.
  9. Před podáváním ozdobte meduňkou .

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,76 g
  • Sacharidy:

    125,84 g
    • Cukry:

      81,30 g
  • Tuky:

    137,87 g
  • Vláknina:

    9,93 g

Aktivita pro spálení:

468 kcal
58

minut jízdy na kole

44

minut běhu

139

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

sýr ricotta

174 kcal / 100g
B11 g
S3 g
T10 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

máslové sušenky

500 kcal / 100g
B5 g
S65 g
T20 g

čerstvé meruňky

48 kcal / 100g
B1 g
S11 g
T0,3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dezert s ricottou a mangem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba