Prostreno.cz

Dezert s ricottou a mangem

Svou chutí je ricotta oblíbená u dospělých i dětí . Má mnohostranné využití a skvěle se hodí k přípravě dezertu.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 35min

    35min příprava

  • 1831 kJ / 437 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy31g
tuky32g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 80 g rozdrobených sušenek
  • 4 lžíce hrubě mletých vlašských ořechů
  • 2 ks oloupaná manga
  • Na krém
  • 300 g ricotty
  • 150 ml 33 % smetany
  • 100 g bílé čokolády
  • 1 lžička dřeně čerstvé vanilky
  • Na ozdobu
  • 4 snítky čerstvé meduňky

Postup přípravy

  1. Rozdrobené sušenky smíchejte s ořechy.
  2. Jedno oloupané mango rozmixujte .
  3. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni .
  4. Ricottu , smetanu a dřeň vanilky vyšlehejte ručním elektrickým šlehačem na hustý krém.
  5. Do krému po částech vmíchejte vychladlou čokoládu .
  6. Druhé oloupané mango nakrájejte na kostičky.
  7. Do skleniček rozdělte na dno sušenky s ořechy, přidejte vrstvu krému , vrstvu manga, vrstvu krému a nahoru dejte kostičky manga.
  8. Dejte na 1-2 hodiny ztuhnout do chladničky.
  9. Před podáváním ozdobte meduňkou .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,12g
  • Sacharidy:

    188,30g
    • Cukry:

      2,00g
  • Tuky:

    157,20g
  • Vláknina:

    5,21g

Aktivita pro spálení: 437 kcal

54

minut jízdy na kole

41

minut běhu

130

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dezert s ricottou a mangem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat