Prostreno.cz

Grilovaný mečoun

Grilovaný mečoun s čerstvými bylinkami. Lehká večeře , nebo oběd.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 1479 kJ / 353 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy10g
tuky35g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g filé mečouna
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička hrubě mletého pepře
  • Na přeliv
  • 1 hrnek nakrájené směsi bylinek - např. petrželka, bazalka ,oregano aj.
  • 1 ks šalotka - oloupaná , jemně nakrájená
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 5 lžic olivového oleje
  • 0.5 lžíce strouhané citronové kůry

Postup přípravy

  1. Ingredience na přeliv důkladně promíchejte v malé misce.
  2. Gril předehřejte na střední teplotu .
  3. Rybí filé nakrájejte na větší kostky.
  4. Kostky filé napíchněte na 2 špízy. .
  5. Pomocí mašlovačky potřete rybí filé z obou stran olejem , filé osolte a posypte pepřem .
  6. Ryby špízy položte na rozehřátý gril , gril uzavřete víkem a grilujte přibližně 4 -5 minut z každé strany .
  7. Hotové špízy přelijte bylinkovým přelivem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,00g
  • Sacharidy:

    104,00g
    • Cukry:

      15,20g
  • Tuky:

    202,90g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 353 kcal

44

minut jízdy na kole

33

minut běhu

105

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaný mečoun

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat