Prostreno.cz

Rybí špíz

Rybí špíz se šafránovým krémem .

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 40min

    25min příprava

    15min vaření

  • 418 kJ / 100 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy1g
tuky7g

Ingredience na

  • K podávání
  • 150 g majonézy
  • 150 g zakysané smetany
  • 5 ks nitek šafránu
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • 2 špetky soli
  • K přípravě
  • 700 g chlazeného rybího filé - např. losos, treska
  • 6 lžic oleje
  • 1 lžíce čerstvých lístků estragonu - jemně nasekané
  • 1 lžíce čerstvých lístků tymiánu - jemně nasekané
  • 3 lžíce jemně nasekané petrželky
  • 1 lžička soli
  • 3 špetky mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Rybí filé nakrájejte na stejně velké kousky a navlečte je na kovové , nebo bambusové špízy.
  2. Olej s estragonem, tymiánem , petrželkou , solí a pepřem důkladně prošlehejte v malé misce a směsí potřete rybí špízy .
  3. Špízy grilujte na středně předehřátém grilu (na nepřímém žáru ) přibližně 15 minut , často otáčejte .
  4. Nitky šafránu dejte do mističky a zalijte 1 lžící vroucí vody. Nechte odstát, ať se ze šafránu uvolní barva, aroma a voda zcela vychladne .
  5. Ingredience na krém vyšlehejte metličkou v malé misce. Špíz podávejte se šafránovým krémem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,80g
  • Sacharidy:

    120,40g
    • Cukry:

      9,40g
  • Tuky:

    106,40g
  • Vláknina:

    20,15g

Aktivita pro spálení: 100 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Rybí špíz

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat