Prostreno.cz

Francouzský bramborový salát

Francouzský bramborový salát s cibulí a hořčičnou zálivkou .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 545 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg salátových brambor - stejně velkých
  • 1 ks červená cibule - oloupaná , nakrájená na kostičky
  • 3 ks jarní cibulky a natí - nakrájené na plátky
  • 3 špetky soli
  • Na zálivku
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 80 ml olivového oleje
  • 1 lžíce jablečného octa - nebo vinného octa
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 3 špetky soli
  • 1 lžička hrubě mletého černého pepře
  • 1 lžíce nasekané petrželky - nebo kopru

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka.
  2. Brambory nechte vychladnout , nakrájejte je na plátky a nasypte je do větší misky.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a jarní cibulku .
  4. Ingredience na zálivku prošlehejte v malé misce a zálivku přidejte k bramborám. Vše jen lehce promíchejte.
  5. Misku přikryjte ,dejte do chladničky a salát nechte nejlépe přes noc v chladničce.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,10g
  • Sacharidy:

    193,50g
    • Cukry:

      112,20g
  • Tuky:

    116,05g
  • Vláknina:

    34,00g

Aktivita pro spálení: 130 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

38

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Francouzský bramborový salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat