Prostreno.cz

Polévka s hlívou

Nejčastěji hlívu dáváme do polévek, gulášů a pod maso. Je ale skvělá i do pomazánek, rizot, k zapékání, na grilování nebo na řízky v trojobalu.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 746 kJ / 178 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy23g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžíce slabého zeleninového vývaru
  • 1 ks větší mrkev - očištěná ,nakrájená na plátky
  • 250 g hlívy ústřičné - očištěné , nakrájené na nudličky
  • 1 ks šalotka - oloupaná , nakrájená
  • 2 lžíce másla - nejlépe přepuštěného
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 1 stroužek prolisovaného česneku

Postup přípravy

  1. V hrnci na másle nechte zesklovatět nakrájenou šalotku , přidejte mletou papriku , kmín a promíchejte.
  2. K šalotce nalijte vývar a přisypte nakrájenou hlívu a nakrájenou mrkev. Vařte přikryté 25 minut .
  3. Polévku dochuťte solí , pepřem a prolisovaným česnekem .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,02g
  • Sacharidy:

    194,10g
    • Cukry:

      7,00g
  • Tuky:

    107,28g
  • Vláknina:

    22,85g

Aktivita pro spálení: 178 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

53

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Plněné kuřecí plátky

(6 hlasů)

Gnocchi s houbami

(5 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka s hlívou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat