Prostreno.cz

Lilek v těstíčku

Plátky lilku smažené v kořeněném těstíčku.

14.09.2023 lentilka
50min

30min příprava

20min vaření

1599 kJ / 382 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost


  • K přípravě
  • 0,25 ks větší lilek
  • Na obalení
  • 0,75 ks rozšlehaná vejce
  • 37,5 g hladké mouky
  • 12,5 g škrobové moučky
  • 0,13 lžíce pikantní směsi koření - nebo jiná oblíbená směs
  • 25 g strouhaného tvrdého sýra
  • 0,5 lžíce strouhanky
  • 50 ml mléka
  • 0,5 špetky soli
  • Na smažení
  • 25 ml oleje

Postup přípravy

  1. Lilek nakrájejte na plátky silné přibližně 2 cm
  2. V misce smíchejte všechny ingredience na obalování. Pokud je těstíčko řídké ,můžete přidat trochu strouhanky, pokud je husté , přidejte trochu mléka.
  3. Plátky lilku obalujte v těstíčku a smažte na rozehřátém oleji.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,10 g
  • Sacharidy:

    242,00 g
    • Cukry:

      9,00 g
  • Tuky:

    109,60 g
  • Vláknina:

    7,00 g

Aktivita pro spálení:

382 kcal
47

minut jízdy na kole

36

minut běhu

114

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Lilek v těstíčku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba