Prostreno.cz

Bramborové lokše

Recept na chutné bramborové lokše. Podávají se jako příloha k pečené kachně či huse, nebo je můžete plnit slanými , nebo sladkými náplněmi .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    35min příprava

    45min vaření

  • 912 kJ / 218 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy27g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g brambor
  • 120 g hladké mouky - nebo podle potřeby
  • 0.5 lžičky soli
  • Na potření
  • 5 lžic rozpuštěného másla - nebo sádla

Postup přípravy

  1. Dobře omyté brambory uvařte ve vodě téměř doměkka. Nesmí být tvrdé a nesmějí se ani rozpadat. Nechte je dobře vychladnout. Je lepší vařit je den před přípravou lokší.
  2. Uvařené, oloupané a studené brambory nastrouhejte nebo rozmačkejte mačkadlem na brambory , přidejte mouku (ideálně postupně, přidat lze vždycky) a sůl.
  3. Vypracujte těsto, které by nemělo moc lepit, ale ani nemá být tuhé. S bramborovým těstem pracujte rychle, brzo začne řídnout.
  4. Z těsta pak vytvarujte váleček a nakrájejte plátky, které na moukou posypané pracovní ploše rozválejte na co nejtenčí placky.
  5. Mezitím si dejte rozehřát nejlépe litinovou pánev , nebo pánev se silným těžkým dnem , případně keramickou .
  6. Na suché pánvi placky opékejte z každé strany přibližně 3 – 5 minut .
  7. Hotové placky potírejte z jedné strany sádlem nebo máslem a pokládejte je na sebe.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    11,80g
  • Sacharidy:

    93,80g
    • Cukry:

      1,33g
  • Tuky:

    82,86g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 218 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bramborové lokše

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat