Prostreno.cz

Pikantní losos

Losos patří mezi nejoblíbenější ryby v české gastronomii. Na našich talířích se objevuje častěji než kapr ,nebo jiná ryba .Navíc jeho příprava je velmi jednoduchá a přípravu zvládnou i naprostí začátečníci.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 106 kJ / 25 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy1g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g filé z lososa
  • 1 ks velký citron
  • 3 lžičky sušeného oregana
  • 0.5 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička chilli vloček
  • 0.5 lžičky mleté uzené papriky
  • 1 lžička soli
  • 8 ks bambusových špízů
  • Na potření
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

  1. Špízy namočte na 15 minut do teplé vody.
  2. Lososa nakrájejte na kostky a citron nakrájejte na velmi tenké plátky.
  3. V malé misce smíchejte oregano, kmín, mletou papriku , chilli vločky a 1 lžičku soli.
  4. Na špejle napíchněte střídavě kostky lososa a přeložené plátky citronu , potřete je trochou olivového oleje a posypte z obou stran směsí koření.
  5. Lososa opékejte na rozpálené grilovací pánvi lehce potřené olejem 5 – 7 minut z každé strany. Záleží na velikosti kostek lososa . Ihned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,00g
  • Sacharidy:

    173,00g
    • Cukry:

      21,00g
  • Tuky:

    139,00g
  • Vláknina:

    87,00g

Aktivita pro spálení: 25 kcal

3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

7

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní losos

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat