Prostreno.cz

Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka je tradiční česká pochoutka, která se vyrábí z vepřových škvarků. Je to skvělá volba pro rychlý oběd nebo jako součást svátečního stolu.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 25min

    10min příprava

    15min vaření

  • 2105 kJ / 503 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky51g

Ingredience na

  • 200 g vepřových škvarků
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g másla
  • sůl a pepř podle chuti

Postup přípravy

  1. Škvarky nasekejte na drobno
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na drobno
  3. Na pánvi rozpusťte máslo a přidejte škvarky, cibuli a česnek. Orestujte dozlatova
  4. Směs nechte vychladnout a poté ji rozmixujte na hladkou pomazánku
  5. Dochutíte solí a pepřem podle chuti

TIP:

Pomazánku můžete podávat s čerstvým chlebem nebo rohlíkem a posypat například jarní cibulkou.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    17,80g
  • Sacharidy:

    105,80g
    • Cukry:

      5,80g
  • Tuky:

    156,93g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 503 kcal

62

minut jízdy na kole

47

minut běhu

150

minut uklízení



Podobné recepty

Hermelínová pomazánka

(43 hlasů)
10min
734 kJ

Šunkové rolky s křenovým krémem

(31 hlasů)
15min
732 kJ

Houbová směs na topinky

(22 hlasů)
40min
346 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Škvarková pomazánka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat