Prostreno.cz

Drobenkový koláč se strouhanými jablky

Drobenkový koláč se strouhanými jablky je tradiční český dezert, který je oblíbený pro svou jednoduchost a vynikající chuť. Tento koláč je ideální na slavnostní večeře, kdy chcete překvapit své hosty něčím výjimečným.

45min

15min příprava

30min vaření

855 kJ / 204 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Smíchejte mouku, cukr, vejce, máslo, prášek do pečiva a sůl dohromady a vypracujte těsto
  2. Jablka oloupejte, nastrouhejte a smíchejte se skořicí
  3. Těsto rozdělte na dvě poloviny. Jednu polovinu vyválejte a položte na dno vymazané formy
  4. Na těsto rozprostřete strouhaná jablka a zakryjte druhou polovinou těsta
  5. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut

TIP:

Před podáváním koláč posypte moučkovým cukrem pro extra sladkou chuť.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    41,36 g
  • Sacharidy:

    337,59 g
    • Cukry:

      161,20 g
  • Tuky:

    99,32 g
  • Vláknina:

    18,65 g

Aktivita pro spálení:

296 kcal
37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

88

minut uklízení





Podobné recepty

Míša řezy

(2 hlasů)
45min
1170 kJ

Kokosové řezy

(3 hlasů)
35min
1011 kJ

Hraběnčiny řezy

(2 hlasů)
1h a 5min
1025 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Drobenkový koláč se strouhanými jablky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba