Prostreno.cz

Gnocchi s rajčatovou omáčkou a bazalkou

Gnocchi s rajčatovou omáčkou a bazalkou je jednoduchý a chutný pokrm, který kombinuje jemné bramborové gnocchi s bohatou rajčatovou omáčkou a čerstvou bazalkou. Tento recept je ideální pro rychlý oběd nebo večeři.

30min

10min příprava

20min vaření

502 kJ / 119 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu a uvařte gnocchi podle návodu na obalu. Jakmile gnocchi vyplavou na povrch, jsou hotové. Sceďte je a odložte stranou
  2. Mezitím v pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a smažte, dokud nezměknou a nezískají zlatavou barvu
  3. Přidejte konzervovaná rajčata, cukr, sůl a pepř. Vařte na mírném ohni asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne
  4. Přidejte nasekanou bazalku a promíchejte
  5. Vmíchejte uvařené gnocchi do rajčatové omáčky a dobře promíchejte, aby se gnocchi obalily omáčkou
  6. Posypte nastrouhaným parmazánem
  7. Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,84 g
  • Sacharidy:

    177,32 g
    • Cukry:

      108,67 g
  • Tuky:

    130,85 g
  • Vláknina:

    6,00 g

Aktivita pro spálení:

119 kcal
14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Gnocchi s rajčatovou omáčkou a bazalkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba