Prostreno.cz

Vánočka s mandlemi

Tradiční česká vánočka s mandlemi je oblíbeným pečivem během vánočních svátků. Její jemná a nadýchaná struktura spolu s křupavými mandlemi vytváří dokonalou kombinaci chutí, která potěší každého milovníka sladkého pečiva.

2h a 30min

2h a 0min příprava

30min vaření

1165 kJ / 278 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. V míse smíchejte droždí s trochou vlažného mléka a lžičkou cukru. Nechte vzejít kvásek
  2. V jiné míse smíchejte mouku, cukr, sůl a vanilkový cukr
  3. Přidejte vzešlý kvásek zbylé mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Vypracujte hladké těsto
  4. Přidejte rozinky a nasekané mandle. Těsto důkladně prohněťte
  5. Nechte těsto kynout na teplém místě asi 1 hodinu
  6. Po vykynutí těsto rozdělte na 9 dílů a upleťte vánočku
  7. Vánočku přeneste na plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným vejcem a posypte mandlemi
  8. Pečte v předehřáté troubě na 180 C asi 30 minut

TIP:

Pro ještě bohatší chuť můžete do těsta přidat trochu nastrouhané citronové kůry.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    139,32 g
  • Sacharidy:

    593,17 g
    • Cukry:

      177,65 g
  • Tuky:

    159,83 g
  • Vláknina:

    25,90 g

Aktivita pro spálení:

442 kcal
55

minut jízdy na kole

42

minut běhu

131

minut uklízení





Podobné recepty

Hruškový punč

(1 hlasů)
25min
534 kJ

Domácí Baileys

(1 hlasů)
10min
1232 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vánočka s mandlemi

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba