Prostreno.cz

Džem z mišpule

Recept na džem z mišpule je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí vyzkoušet něco nového a originálního. Mišpule je ovoce, které se v našich končinách příliš často nepoužívá, ale její sladkokyselá chuť je ideální pro výrobu džemů. Tento recept je jednoduchý a výsledek stojí za to.
 

1h a 5min

30min příprava

35min vaření

1269 kJ / 303 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Mišpule omyjte oloupejte a odstraňte pecky.
  2. Nakrájejte mišpule na menší kousky a vložte do hrnce.
  3. Přidejte cukr a citronovou šťávu promíchejte.
  4. Směs přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud mišpule nezměknou.
  5. Přidejte pektin a vařte dalších 5 minut.
  6. Hotový džem nalijte do sterilizovaných sklenic a uzavřete.

TIP:

Pro výraznější chuť můžete přidat špetku skořice nebo vanilkového extraktu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    1,50 g
  • Sacharidy:

    517,50 g
    • Cukry:

      503,00 g
  • Tuky:

    2,35 g
  • Vláknina:

    3,05 g

Aktivita pro spálení:

496 kcal
62

minut jízdy na kole

47

minut běhu

148

minut uklízení





Podobné recepty

Rakytníkový džem

60min
1159 kJ

Šípková marmeláda

1h a 20min
568 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Džem z mišpule

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba