Prostreno.cz

Šípková marmeláda

Recept na šípkovou marmeládu je skvělým způsobem, jak využít plody šípků a připravit si lahodnou a zdravou pochoutku. Tato marmeláda je ideální pro podzimní a zimní měsíce, kdy si můžete vychutnat její sladkokyselou chuť na čerstvém pečivu nebo jako doplněk k sýrům.

1h a 20min

30min příprava

50min vaření

568 kJ / 135 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Šípky omyjte a odstraňte stopky a semínka.
  2. Vložte šípky do hrnce, zalijte vodou a vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud nezměknou.
  3. Uvařené šípky propasírujte přes jemné síto, abyste získali hladkou hmotu.
  4. Do šípkové hmoty přidejte cukr a citronovou šťávu.
  5. Směs vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne, což trvá přibližně 20 minut.
  6. Hotovou marmeládu nalijte do sterilizovaných sklenic a uzavřete.

TIP:

Pro výraznější chuť můžete přidat kousek skořice nebo vanilkový lusk během vaření.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    11,50 g
  • Sacharidy:

    893,50 g
    • Cukry:

      543,00 g
  • Tuky:

    6,35 g
  • Vláknina:

    243,00 g

Aktivita pro spálení:

899 kcal
112

minut jízdy na kole

85

minut běhu

268

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Šípková marmeláda

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba