Prostreno.cz

Rakytníkový džem

Rakytníkový džem je lahodný a zdravý způsob, jak využít plody rakytníku. Tento džem je bohatý na vitamíny a antioxidanty, což z něj činí skvělý doplněk k snídani nebo dezertům.

60min

30min příprava

30min vaření

1159 kJ / 277 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Rakytníkové plody důkladně omyjte a zbavte stopek.
  2. Vložte plody do hrnce, přidejte vodu a přiveďte k varu.
  3. Vařte na mírném ohni asi 10 minut, dokud plody nezměknou.
  4. Směs propasírujte přes jemné síto, abyste odstranili semínka.
  5. Do vzniklé šťávy přidejte cukr a kyselinu citronovou.
  6. Vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne, což trvá přibližně 20 minut.
  7. Hotový džem nalijte do sterilizovaných sklenic a uzavřete.

TIP:

Pro extra chuť můžete přidat špetku skořice nebo vanilkového extraktu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    0 g
  • Sacharidy:

    504,55 g
    • Cukry:

      500,00 g
  • Tuky:

    1,60 g
  • Vláknina:

    0 g

Aktivita pro spálení:

488 kcal
61

minut jízdy na kole

46

minut běhu

145

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rakytníkový džem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba