Prostreno.cz

Bílá klobása s ovocnou omáčkou

Recept na netradiční přípravu bílé klobásy.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 934 kJ / 223 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy13g
tuky14g

Ingredience na

  • 1 kg bílé klobásy
  • 3 lžíce oleje
  • Na omáčku
  • 120 g jeřabinového džemu
  • 3 lžíce strouhaného křenu
  • 2 lžíce vodky
  • Na ozdobu
  • 1/2 ks hlávkového salátu

Postup přípravy

  1. Klobásu propíchněte, vložte do kastrolu podlijte malým množstvím vody a povařte přibližně 15 minut.
  2. Uvařenou klobásu vyndejte, potřete olejem, dejte na malý plech nebo pekáček vyložený pečícím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 190°C. Pečte dozlatova (15-20 minut).
  3. Když je klobása opečená potřete ji směsí džemu, křenu a vodky a nechte ještě 5 minut v troubě. Podávejte s listy hlávkového salátu a chlebem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bílá klobása s ovocnou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat