Prostreno.cz

Pórek plněný klobásovou směsí

Zelenina, sýr a klobása - vydatný oběd nebo večeře.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 538 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy11g
tuky5g

Ingredience na

  • 650 g bílé části pórku
  • 1 ks velké cibule
  • 100 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 200 g strouhaného sýra - nejlepší je ementál nebo uzený sýr
  • 200 g klobásy na gril - můžete použit jakoukoli jinou, která vám chutná
  • 1/8 l mléka
  • 1/8 l bílého vína
  • 1 ks vejce
  • 1-2 stroužku česneku
  • 1 ks housky
  • 3 lžíce čerstvé petrželky
  • sůl
  • pepř
  • 40 g hladké mouky
  • máslo
  • mléko na namočení housky

Postup přípravy

  1. Do vařící vody vložte pórek nakrájený na velikost zapékací mísy. Vařte 2 minuty, zchlaďte a naskládejte do máslem vymazané zapékací mísy. Pórek překrojte tak, aby vznikla lodička na naplnění.
  2. Vývar z pórku sceďte. Nastrouhanou zeleninu, nakrájenou cibuli a česnek poduste na másle. Vychladlou zeleninu promíchejte s vymačkanou houskou, přidejte petrželku, vejce, rozmačkanou (nebo umletou) klobásu, ochuťte solí, pepřem a dobře promíchejte.
  3. Směsí naplňte pórek, zalijte vínem a pečte v troubě 20 minut. V 1/8 litru vývaru z pórku rozmíchejte mouku, přidejte mléko a zalijte pórek. Posypejte sýrem a zapečte dozlatova.
  4. Podávejte s brambory nebo jen tak se zeleninovým salátem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pórek plněný klobásovou směsí

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat