Prostreno.cz

Treska v zázvorové omáčce

Pikantní příprava zdravé tresky.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 1h a 5min

    30min příprava

    35min vaření

  • 639 kJ / 152 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy16g
tuky5g

Ingredience na

  • 800 g tresky - á 200g
  • 2 ks naťové cibulky
  • 3 lžíce rýžového vína - nebo sherry
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 5 lžic oleje
  • 300 g těstovin
  • 1 ks citrónu - na čtvrtky
  • Na marinádu
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 ks čerstvého zázvoru - asi 2,5cm
  • 1 lžíce medu - vrchovatá
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka cukru krystal

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
  2. Smíchejte med, rýžové víno, nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku,sůl a cukr. Porce tresky naložte na 30 minut do připravené marinády.
  3. Na 4 lžících oleje ryby opečte dozlatova. K rybám přidejte marinádu a ryby poduste 15-20 minut.
  4. Podávejte s těstovinou a kouskem citrónu. Scezené těstoviny promíchejte s nasekaným koriandrem, nakrájenou cibulkou a lžíci oleje.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,10g
  • Sacharidy:

    320,50g
    • Cukry:

      0,60g
  • Tuky:

    120,60g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 152 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Treska v zázvorové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat