Prostreno.cz

Treska v rajčatové omáčce

Treska je velice chutná mořská ryba. S rajčaty bude na vašem stole vynikat chuťově i vzhledově.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 453 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • 2 ks filé z tresky - á 200g
  • 300 g sterilovaných rajčat - nakrájených
  • 1 ks zelené naťové cibulky
  • 1 hrst nasekané pažitky
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 ks větvičky cherry rajčátek
  • 7 lžic olivového oleje
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky pepře

Postup přípravy

  1. Na 4 lžících oleje orestujte nakrájenou cibulku a pažitku. Přidejte nakrájená rajčata i s nálevem, cukr, sójovou omáčku a natrhaný tymián. Duste 5 minut.
  2. Vložte filety, posypte solí a pepřem, přikryjte a duste 10 minut.
  3. Mezitím potřete větvičky s rajčaty olejem. Položte na alobal a v troubě vyhřáté na 200°C pečte 10 minut. Na talíře dejte omáčku, porci ryby a větvičku rajčat.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska v rajčatové omáčce

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat