Prostreno.cz

Žampiónový nákyp s kroupami

Netradiční recept na houbový nákyp.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 739 kJ / 176 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy15g
tuky8g

Ingredience na

  • 1,2 kg žampiónů
  • 1 ks velkého pórku
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 2 skleničky uvařených krup
  • 150 g mandlí - oloupaných nasekaných
  • 150 g nastrouhaného sýra
  • 3 špetky soli
  • 4 ks vajec

Postup přípravy

  1. Očištěné žampióny nakrájejte na plátky a restujte 5 minut na oleji. Přidejte nakrájený pórek a restujte ještě 5 minut. Orestované žampióny a pórek dejte do mísy. Přidejte prolisovaný česnek, kroupy, nasekané mandle – pár mandlí nechte na ozdobu, sýr, vejce a sůl. Vše promíchejte a dejte do menší, vymazané zapékací mísy.
  2. Vložte do trouby vyhřáté na 190°C a pečte 30 minut. Podávejte posypané mandlemi a zeleninovým salátem.

TIP:

Kroupy a krupky se získávají z ječmene, ovsa, pšenice, dříve také z pohanky. Jsou známé kroupy (největší), trhané krupky (menší) a perličky. Perličky jsou většinou z pšenice. Ječné krupky nebo kroupy tvoří větší množství hlenu a ovesné mají více bílkoviny a tuku nežli ječné. Kroupy a krupky jsou bohaté na škroboviny i bílkoviny a tuky. Mají i velký obsah lecitinu (látka, posilující nervstvo), mnoho vitamínů a minerálních solí.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    74,30g
  • Sacharidy:

    136,80g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    176,97g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 176 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Žampiónový nákyp s kroupami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat