Prostreno.cz

Krémové masové koule se žampiony

I z mletého masa lze vytvořit neobvyklé jídlo. Tyto masové koule, zalité žampionovou omáčkou, potěší každého milovníka dobrého jídla.

Ohodnotit
(22 hlasů)
  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 537 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky7g

Ingredience na

  • 300 g mletého hovězího masa
  • 200 g mletých vepřových párků
  • 1 ks střední cibule - polovina na plátky, polovina najemno
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce strouhanky
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1 lžíce worcesteru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 g nakrájených žampionů
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 hrnek hovězího vývaru
  • 1 hrnek mléka
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte mleté maso, párky, jemně nasekanou polovinu cibule, nadrcený česnek, vejce, strouhanku, koření, worcester, sůl a pepř. Dobře zamíchejte a vytvořte cca 15 kuliček.
  2. Na pánvi rozpalte olej a kuličky opečte ze všech stran a vyndejte bokem. Do výpeku přidejte zbylou cibuli a žampiony a orestujte cca 5 minut. Poprašte moukou a ještě chvíli smažte.
  3. Zalejte vývarem a mlékem, přidejte zakysanou smetanu, chvíli povařte a do omáčky vraťte masové kuličky. Vařte cca půl hodiny za občasného míchání. Masové koule podávejte s bramborovou kaší či hranolkami.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krémové masové koule se žampiony

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat