Prostreno.cz

Chléb s čedarem

Opravdu netradiční, ale výborný recept na chléb s čedarem a pastiňákem.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 60min

    20min příprava

    40min vaření

  • 895 kJ / 213 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy27g
tuky7g

Ingredience na

  • 230 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 8 lístků šalvěje
  • 80 g sýra čedar - plátky
  • 200 g pastiňáku
  • 1 lžička soli
  • 2 ks vajec

Postup přípravy

  1. Mouku s kypřicím práškem a solí prosijte do mísy. Přidejte nakrájenou šalvěj a na kostičky nakrájený sýr čedar.
  2. Přidejte nastrouhaný pastiňák, vejce a 1 lžíci vody. Vypracujte hladké těsto, pokud je potřeba, přidejte mouku nebo vodu.
  3. Z těsta vytvarujte bochník, který položte na plech s pečícím papírem. Do bochníku po celé délce udělejte nožem řez, asi 1cm hluboký.
  4. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 40 minut.
  5. Vychladlý chléb nakrájejte na plátky.

TIP:

Kořen pastiňáku je hodnotným zdrojem vitamínů, zejména vitamínu C, A a vitamín B6. Z dalších obsahových látek je zajímavý alkaloid pastinacin, díky kterému působí kořen močopudně a proti nadýmání.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,40g
  • Sacharidy:

    206,40g
    • Cukry:

      5,53g
  • Tuky:

    50,40g
  • Vláknina:

    25,00g

Aktivita pro spálení: 213 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení



Podobné recepty

Domácí chleba - i bez pekárny

(29 hlasů)
1h a 30min
1109 kJ

Rychlý chlebíček

(17 hlasů)
4h a 10min
914 kJ

Pesto chléb

(22 hlasů)
2h a 45min
1271 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chléb s čedarem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat