Prostreno.cz

Bílá ryba s oříšky

Rychlý recept na dušenou rybu s lískovými oříšky.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 916 kJ / 218 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy17g
tuky12g

Ingredience na

  • 4 ks bílé ryby - např. štikozubec, pražma ap.
  • 4 stroužky česneku
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 150 g lískových ořechů - nasekaných
  • 3 lžíce oleje
  • 5 snítek zelené petrželky
  • 1 miska hladké mouky

Postup přípravy

  1. Porce ryby lehce osolte a obalte v hladké mouce. Ryby opečte z obou stran na oleji. Ryby posypte velmi jemně nakrájeným česnekem a oříšky, podlijte vývarem a duste odkryté 15-20 minut. Posypte nasekanou petrželkou a podávejte.

TIP:

Štikozubec obecný nebo také mořská štika či HejkHodí se ke smažení a dušení v troubě a snese i intenzivnější koření. Ve Španělsku je štikozubec tradiční surovinou pro přípravu klasického pokrmu s názvem Zarzuela, který se připravuje na pánvi.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,42g
  • Sacharidy:

    129,00g
    • Cukry:

      0,00g
  • Tuky:

    168,48g
  • Vláknina:

    2,70g

Aktivita pro spálení: 218 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kari polévka s batáty

(4 hlasů)

Květákový krém

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Bílá ryba s oříšky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat