Prostreno.cz

Bílá ryba s oříšky

Rychlý recept na dušenou rybu s lískovými oříšky.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 890 kJ / 212 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy18g
tuky11g

Ingredience na

  • 4 ks bílé ryby - např. štikozubec, pražma ap.
  • 4 stroužky česneku
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 150 g lískových ořechů - nasekaných
  • 3 lžíce oleje
  • 5 snítek zelené petrželky
  • 1 miska hladké mouky

Postup přípravy

  1. Porce ryby lehce osolte a obalte v hladké mouce. Ryby opečte z obou stran na oleji. Ryby posypte velmi jemně nakrájeným česnekem a oříšky, podlijte vývarem a duste odkryté 15-20 minut. Posypte nasekanou petrželkou a podávejte.

TIP:

Štikozubec obecný nebo také mořská štika či HejkHodí se ke smažení a dušení v troubě a snese i intenzivnější koření. Ve Španělsku je štikozubec tradiční surovinou pro přípravu klasického pokrmu s názvem Zarzuela, který se připravuje na pánvi.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,00g
  • Sacharidy:

    138,60g
    • Cukry:

      5,00g
  • Tuky:

    162,28g
  • Vláknina:

    17,00g

Aktivita pro spálení: 212 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení



Podobné recepty

Candát na rajčatech

(10 hlasů)
1h a 5min
595 kJ

Treska s cuketou a rajčaty

(17 hlasů)
40min
263 kJ

Treska s rajčaty a olivami

(17 hlasů)
25min
241 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bílá ryba s oříšky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat