Prostreno.cz

Česnekové špagety s houbami

Jednoduchý recept, který vás překvapí jemnou propleteností chutí, které se vzájemně obohacují, zesilují a podporují.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 540 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy21g
tuky3g

Ingredience na

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 g žampionů - nakrájených na kostky
  • 1 ks česneku - stroužky nakrájené na plátky
  • 1 hrst petrželky - nasekané
  • 1 ks cibule - nakrájená nadrobno
  • 1 stonek řapíku celeru
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 1/2 lžičky sušeného chilli - vloček
  • 4 špetky soli
  • 300 g špaget

Postup přípravy

  1. Na pánvi zahřejte lžíci oleje a zprudka na něm orestujte houby, aby změkly a zezlátly. Přidejte česnek, ještě asi minutu smažte a pak vše nasypte do misky – přidejte do ní i petrželku a vše dobře promíchejte.
  2. V prázdné pánvi osmažte na zbytku oleje cibuli a celer a nechte je asi pět minut jemně zbarvit. Přidejte rajčata, chilli, sůl a přiveďte k varu. Ztlumte oheň, přiklopte a povařte deset minut, aby omáčka zhoustla.
  3. Mezitím si uvařte špagety a scezené je smíchejte s omáčkou. Na talíři pak ke každé porci přidejte i houby s česnekem a petrželkou.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(13 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(20 hlasů)

Chléb s avokádem

(17 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Česnekové špagety s houbami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat