Prostreno.cz

Špagety s omáčkou ze žampionů

Recept na omáčku z čerstvých žampionů a sýra mascarpone . Recept je vcelku jednoduchý a omáčku můžte použít nejen na špagety, ale i k vařenému masu.

Ohodnotit
(26 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 526 kJ / 125 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy15g
tuky6g

Ingredience na

  • 600 g uvařených špaget - případně jiné těstoviny
  • 1-2 špetky soli - podle chuti
  • Na omáčku
  • 20 ks středně velkých žampionů
  • 4 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 350 g mascarpone
  • 3 špetky hrubě mletého barevného pepře
  • 6 lžic husté zakysané smetany
  • Na ozdobu
  • 4 lžíce nasekané petrželky

Postup přípravy

  1. Očištěné žampiony nakrájejte na plátky a na másle orestujte až se odpaří voda. Přidejte nasekaný česnek a mascarpone. Za stálého mícháni nechte rozpustit sýr.
  2. Nakonec přidejte sůl, 1 lžíci petrželky, pepř a zakysanou smetanu. Promíchejte a už nevařte.

TIP:

Pravé mascarpone se vyrábí v Itálii, kde vzniká i řada jiných velmi kvalitních sýrů. Mascarpone patří mezi ty nejlahodnější a přeci. Ne každý zná jeho skvělou smetanovou chuť. Mascarpone se vyrábí z nízkotužné smetany s obsahem tuku do 25%. Výsledný produkt obsahuje okolo 45% tuku a někdy ještě více. Smetana použitá na výrobu mascarpone se vyrábí z kravského mléka. Nejsou to však ledajaké krávy. Tyhle totiž drží speciální bylinkovo-květinovou dietu. Krmení speciální směsí trav zajišťuje charakteristickou chuť mléka a následně se odráží i v chuti mascarpone.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Špagety s omáčkou ze žampionů

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat