Prostreno.cz

Rozmarýnové medailonky

,Mořská růže‘ – znamená v překladu jméno této byliny ze Středomoří. Rozmarýn promění každé vaše jídlo v lahůdku s mořskou duší.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 2h a 5min

    20min příprava

    1h a 45min vaření

  • 546 kJ / 130 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Mouku a sušený rozmarýn, sůl a pepř dejte do plastového sáčku a dobře promíchejte. Vložte do něj postupně všechno maso a pěkně je pohazováním ve směsi obalte.
  2. Na velké pánvi rozpalte lžíci oleje a opékejte na něm asi dvě minuty houby, aby změkly. Dejte je stranou a na zbylém oleji ve stejné pánvi opečte maso z každé strany do hněda. Mělo by to trvat tři až čtyři minuty.
  3. K masu přidejte česnek a zbylou mouku ze sáčku. Jemně opražte, přilijte vývar, promíchejte a přiveďte k varu. Nechte pod pokličkou probublávat šedesát až devadesát minut, aby maso změklo.
  4. Kdyby se tekutina vydusila, můžete maso podlévat vodou nebo dalším vývarem. Na posledních deset minut do omáčky přidejte i houby. Podávejte s rýží a ozdobte čerstvým rozmarýnem.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rozmarýnové medailonky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat