Prostreno.cz

Medová kuřecí křidélka a stehýnka

Medové kuřecí kousky lze připravit buď na venkovním grilu nebo doma v troubě pod grilem.

  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 598 kJ / 143 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy8g
tuky2g

Ingredience na

  • 1/2-3/4 kg kuřete - křídélka a horní část kuřecích stehen - asi 12 kousků
  • 250 ml sherry
  • 3 lžíce vinného octa - červeného
  • 3 lžíce medu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce škrobové moučky
  • sůl

Postup přípravy

  1. V hnci svařte sherry na polovinu. Mezitím si v troše vody rozmíchejte škrob.
  2. Stáhněte plamen a do svařeného sherry za stálého šlehání přidejte med, sójovou omáčku, ocet a česnek. Nakonec přidejte i rozmíchaný škrob a za stálého šlehání ještě jednou provařte.
  3. Kuřecí kousky osolte a mašlovačkou je potírejte připravenou marinádou. Grilujte na ohni nebo v troubě pod grilem asi na 180°C asi 8-10 minut z každé strany. Během grilování můžete maso dále potírat směsí.

TIP:

Máte-li rádi sladko-pálivou kombinaci, můžete do marinovací směsi přidat i jednu najemno nasekanou chilli papričku.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Medová kuřecí křidélka a stehýnka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat