Prostreno.cz

Jehněčí maso s mrkví

Jehněčí maso nejen na velikonoční stůl.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 45min

    20min příprava

    1h a 25min vaření

  • 855 kJ / 204 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy12g
tuky12g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omyté, osušené maso osolte a opepřete. Do masa udělejte nožem několik zářezů, do kterých vložte napůl nakrájený česnek. Na pekáček dejte olej a maso zprudka ze všech stran opečte. Maso podlijte vývarem, přidejte 2 tyčinky skořice a přikryté vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte 50 minut. Občas maso přelijte vypečenou šťávou.
  2. Pak k masu přidejte oloupanou mrkev, do šťávy přidejte med a nasekanou petrželku. Pečte ještě 15-20 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    49,64g
  • Sacharidy:

    281,90g
    • Cukry:

      95,20g
  • Tuky:

    125,33g
  • Vláknina:

    86,10g

Aktivita pro spálení: 204 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

60

minut uklízení



Podobné recepty

Grilované jehněčí kotletky

(12 hlasů)
45min
959 kJ

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

(19 hlasů)
1h a 30min
902 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů

heenna
10.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí maso s mrkví

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat