Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Jehněčí maso s mrkví

lanvin
4hlasy
Hodnotit

1h a 45min

20min příprava

1h a 25min vaření

500 kJ

energetická hodnota na 100g

420 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky4g sacharidy6g bílkoviny

Jehněčí maso nejen na velikonoční stůl.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1,5 kg jehněčí kýty bez kosti
  • 6 stroužků česneku
  • 1 kg mrkve - menší, stejně velké
  • 6 špetek soli
  • 6 špetek čerstvě mletého pepře
  • 2 ks celé skořice
  • 2 lžíce medu
  • 6 snítek zelené petrželky
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 6 lžic oleje

Postup přípravy

  • Omyté, osušené maso osolte a opepřete. Do masa udělejte nožem několik zářezů, do kterých vložte napůl nakrájený česnek. Na pekáček dejte olej a maso zprudka ze všech stran opečte. Maso podlijte vývarem, přidejte 2 tyčinky skořice a přikryté vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte 50 minut. Občas maso přelijte vypečenou šťávou.
  • Pak k masu přidejte oloupanou mrkev, do šťávy přidejte med a nasekanou petrželku. Pečte ještě 15-20 minut.
Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

4 hlasy
40min 1430kJ 99 Kč
Žloutkové cukroví

Žloutkové cukroví

5 hlasů
1h a 15min 1740kJ 60 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Měkká rajčata s brusinkami a jehněčím filetem

Měkká rajčata s brusinkami a jehněčím filetem

14 hlasů
30min 415 kJ 215 Kč
Grilované jehněčí kotletky

Grilované jehněčí kotletky

11 hlasů
45min 637 kJ 280 Kč
Plněná jehněčí kýta po toskánsku

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

18 hlasů
1h a 30min 698 kJ 365 Kč
Dušené jehněčí s mangem

Dušené jehněčí s mangem

8 hlasů
1h a 30min 558 kJ 330 Kč
Jehněčí na víně

Jehněčí na víně

9 hlasů
5h a 0min 587 kJ 450 Kč
Dušené jehněčí maso

Dušené jehněčí maso

6 hlasů
1h a 30min 443 kJ 180 Kč

Články nejen o vaření