Prostreno.cz

Jehněčí maso s mrkví

Jehněčí maso nejen na velikonoční stůl.

02.04.2012 lanvin
1h a 45min

20min příprava

1h a 25min vaření

838 kJ / 200 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté, osušené maso osolte a opepřete. Do masa udělejte nožem několik zářezů, do kterých vložte napůl nakrájený česnek. Na pekáček dejte olej a maso zprudka ze všech stran opečte. Maso podlijte vývarem, přidejte 2 tyčinky skořice a přikryté vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte 50 minut. Občas maso přelijte vypečenou šťávou.
  2. Pak k masu přidejte oloupanou mrkev, do šťávy přidejte med a nasekanou petrželku. Pečte ještě 15-20 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    401,29 g
  • Sacharidy:

    392,07 g
    • Cukry:

      71,52 g
  • Tuky:

    414,38 g
  • Vláknina:

    184,16 g

Aktivita pro spálení:

1091 kcal
136

minut jízdy na kole

103

minut běhu

325

minut uklízení





Podobné recepty

Měkká rajčata s brusinkami a jehněčíma filetema

(16 hlasů)
30min
615 kJ

Grilované jehněčí kotletky

(12 hlasů)
45min
944 kJ

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

(19 hlasů)
1h a 30min
871 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů

Avatar
Avatar heenna
10.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

Kuřecí vývar

27 kcal / 100g
B1 g
S3 g
T0 g

Petrželka

36 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T0 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí maso s mrkví

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba