Prostreno.cz

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

Tahle sváteční jehněčí roláda pochází z Toskánska a je podle starého rustikálního receptu. Připravte si také jehněčí kýtu podle receptu Emanuela Ridi.

  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 699 kJ / 167 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky11g

Ingredience na

  • 1,2 kg jehněčí kýty - vykoštěná
  • 2 stroužky česneku
  • hovězí vývar
  • 2 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks řapíkatého celeru
  • 2 hrsti střídky z veky
  • 250 g klobása salsiccia
  • 2 dcl bílého vína
  • 1 ks vejce
  • petrželka
  • rozmarýn
  • šalvěj
  • 40 g másla
  • olej extra virgin
  • sůl a pepř

Postup přípravy

  1. V pánvi na olivovém oleji si připravte základ k naplnění masa – orestujte jednu cibulku, mrkev a řapíkatý celer nakrájený na kostičky. Přidejte salsicciu, po chvilce restování směs vypněte a nechte vychladnout.
  2. Mezitím maso naklepejte, abyste získali velkou plochu, zasypejte nasekanými bylinkami (petrželka, rozmarýn, šalvěj), osolte a opepřete, přidejte nasekaný česnek. Střídku z veky namočte do mléka, vyždímejte a promíchejte s vychladlou směsí, do které přidejte ještě celé vejce. Tím potřete jehněčí a zabalte, svážte provázkem.
  3. Takto připravené maso orestujte na dalším základu (cibule, mrkev, řapíkatý celer na kostičky). Jakmile se maso zatáhne, zalijte ho vínem a po vypaření alkoholu hovězím vývarem. Přiklopte pokličkou a nechte na mírném ohni vařit alespoň hodinu.
  4. Po uplynulé době maso vyjměte a omáčku propasírujte, přidejte do ní kousek másla, aby byla více krémovitá. Podávejte s pečivem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněná jehněčí kýta po toskánsku

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat