Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Kuřecí játra na červeném víně

lanvin
8hlasů
Hodnotit

30min

10min příprava

20min vaření

353 kJ

energetická hodnota na 100g

80 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:4g tuky7g sacharidy5g bílkoviny

Játra připravená na červeném víně s šalotkou.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 300 g kuřecích jater
  • 6 ks cibule šalotky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 5 lžic červeného octa balsamico
  • 150 ml červeného suchého vína
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  • Játra omyjte a osušte. Šalotku oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
  • Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a lžíci másla, přidejte šalotku, posypte ji cukrem a nechte 1 minutu restovat, přidejte ocet balsamico, nakrájený rozmarýn, vývar a víno. Vařte, až se tekutiny zredukují na polovinu.
  • Na jiné pánvi s rozehřátým máslem a olejem orestujte játra. Měkká játra vložte do připravené omáčky a prohřejte. Maximálně 3 minuty. Podle chuti osolte a opepřete.
Mrkvový salát s červenou řepou

Mrkvový salát s červenou řepou

1 hlas
45min 333kJ 70 Kč
Ovocné kokosové mléko

Ovocné kokosové mléko

1 hlas
15min 527kJ 70 Kč

Podobné recepty

Pečená telecí játra

Pečená telecí játra

14 hlasů
55min 554 kJ 121 Kč
Telecí játra na cibulce

Telecí játra na cibulce

11 hlasů
40min 815 kJ 140 Kč
Kuřecí játra s cibulkou

Kuřecí játra s cibulkou

7 hlasů
30min 706 kJ 55 Kč
Kuřecí játra se žampióny

Kuřecí játra se žampióny

18 hlasů
35min 396 kJ 79 Kč
Játra na cibulce

Játra na cibulce

11 hlasů
30min 597 kJ 90 Kč
Krůtí nebo kuřecí játra s pivní omáčkou

Krůtí nebo kuřecí játra s pivní omáčkou

5 hlasů
2h a 35min 456 kJ 90 Kč

Články nejen o vaření