Prostreno.cz

Telecí játra na cibulce

Jednoduchý recept na játra na cibulce s bílým vínem a jablky.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 811 kJ / 193 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy13g
tuky11g

Ingredience na

  • 600 g telecích jater
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 ks velké červené cibule
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 ks jablek
  • 5 lžic másla
  • 80 ml octa balsamico
  • 100 ml bílého vína
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě namletého pepře
  • 4 lžíce nakrájené zelené petrželky
  • 1 miska hladké mouky

Postup přípravy

  1. Na 2 lžících oleje a 2 lžících másla orestujte na proužky nakrájenou anglickou slaninu. Děrovanou lžíci orestovanou slaninu odložte na talíř a udržujte v teple.
  2. Na stejné pánvi nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte na plátky nakrájená jablka a petržel. Restujte 5 minut.
  3. Zalijte vínem a octem balsamico, poduste, až se tekutina zredukuje na polovinu.
  4. Omytá játra obalte v mouce a zvolna opečte na 3 lžících másla se 2 lžícemi oleje.
  5. Játra rozdělte na talíře, přidejte porci orestované slaniny a přelijte dušenými jablky s cibulí.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,10g
  • Sacharidy:

    150,00g
    • Cukry:

      0,80g
  • Tuky:

    240,20g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 193 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí játra na cibulce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat