Prostreno.cz

Telecí játra na cibulce

Jednoduchý recept na játra na cibulce s bílým vínem a jablky.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 814 kJ / 194 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy13g
tuky11g

Ingredience na

  • 600 g telecích jater
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 ks velké červené cibule
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 ks jablek
  • 5 lžic másla
  • 80 ml octa balsamico
  • 100 ml bílého vína
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě namletého pepře
  • 4 lžíce nakrájené zelené petrželky
  • 1 miska hladké mouky

Postup přípravy

  1. Na 2 lžících oleje a 2 lžících másla orestujte na proužky nakrájenou anglickou slaninu. Děrovanou lžíci orestovanou slaninu odložte na talíř a udržujte v teple.
  2. Na stejné pánvi nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte na plátky nakrájená jablka a petržel. Restujte 5 minut.
  3. Zalijte vínem a octem balsamico, poduste, až se tekutina zredukuje na polovinu.
  4. Omytá játra obalte v mouce a zvolna opečte na 3 lžících másla se 2 lžícemi oleje.
  5. Játra rozdělte na talíře, přidejte porci orestované slaniny a přelijte dušenými jablky s cibulí.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí játra na cibulce

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat