Prostreno.cz

Telecí játra na cibulce

Jednoduchý recept na játra na cibulce s bílým vínem a jablky.

16.09.2011 lanvin
40min

15min příprava

25min vaření

640 kJ / 152 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na 2 lžících oleje a 2 lžících másla orestujte na proužky nakrájenou anglickou slaninu. Děrovanou lžíci orestovanou slaninu odložte na talíř a udržujte v teple.
  2. Na stejné pánvi nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte na plátky nakrájená jablka a petržel. Restujte 5 minut.
  3. Zalijte vínem a octem balsamico, poduste, až se tekutina zredukuje na polovinu.
  4. Omytá játra obalte v mouce a zvolna opečte na 3 lžících másla se 2 lžícemi oleje.
  5. Játra rozdělte na talíře, přidejte porci orestované slaniny a přelijte dušenými jablky s cibulí.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    85,60 g
  • Sacharidy:

    181,50 g
    • Cukry:

      24,14 g
  • Tuky:

    225,75 g
  • Vláknina:

    31,00 g

Aktivita pro spálení:

152 kcal
19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí roláda s brusinkovou náplní

(16 hlasů)
45min
1132 kJ

Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

(27 hlasů)
50min
644 kJ

Pečená telecí játra

(16 hlasů)
55min
365 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí játra na cibulce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Přihlášení

Přihlaste se pomocí vašeho uživatelského jména (nicku) nebo e-mailu.
Ještě nemáte účet? Pokračujte na naši registraci.

Přihlašuji se...

nebo

Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba