Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Telecí játra na cibulce

lanvin
11hlasů
Hodnotit

40min

15min příprava

25min vaření

809 kJ

energetická hodnota na 100g

140 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:11g tuky13g sacharidy9g bílkoviny

Jednoduchý recept na játra na cibulce s bílým vínem a jablky.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 600 g telecích jater
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 ks velké červené cibule
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 ks jablek
  • 5 lžic másla
  • 80 ml octa balsamico
  • 100 ml bílého vína
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě namletého pepře
  • 4 lžíce nakrájené zelené petrželky
  • 1 miska hladké mouky

Postup přípravy

  • Na 2 lžících oleje a 2 lžících másla orestujte na proužky nakrájenou anglickou slaninu. Děrovanou lžíci orestovanou slaninu odložte na talíř a udržujte v teple.
  • Na stejné pánvi nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte na plátky nakrájená jablka a petržel. Restujte 5 minut.
  • Zalijte vínem a octem balsamico, poduste, až se tekutina zredukuje na polovinu.
  • Omytá játra obalte v mouce a zvolna opečte na 3 lžících másla se 2 lžícemi oleje.
  • Játra rozdělte na talíře, přidejte porci orestované slaniny a přelijte dušenými jablky s cibulí.
Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

3 hlasy
25min 1527kJ 70 Kč
Koláč s kokosem

Koláč s kokosem

7 hlasů
1h a 10min 1354kJ 99 Kč

Podobné recepty

Telecí roláda s brusinkovou náplní

Telecí roláda s brusinkovou náplní

16 hlasů
45min 704 kJ 222 Kč
Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

23 hlasů
50min 636 kJ 250 Kč
Pečená telecí játra

Pečená telecí játra

14 hlasů
55min 548 kJ 121 Kč
Telecí lýtko s bylinkami

Telecí lýtko s bylinkami

18 hlasů
1h a 50min 927 kJ 245 Kč
Polévka z telecího masa

Polévka z telecího masa

15 hlasů
1h a 15min 209 kJ 85 Kč
Dušené telecí maso

Dušené telecí maso

15 hlasů
1h a 5min 379 kJ 250 Kč

Články nejen o vaření