Prostreno.cz

Pečená telecí játra

Recept na pečená telecí játra s jablky.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 552 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky8g

Ingredience na

  • 700 g telecích jater
  • 150 ml octa balsamico
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 4 ks červené cibule
  • 9 lžic řepkového oleje - 5 lžic na játra, 4 lžíce na cibuli
  • 4 snítky čerstvé majoránky
  • 1 ks jablka - nakrájené na plátky
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Ocet balsamico a vývar přiveďte k varu. Vařte 10 minut. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Játra očistěte, omyjte a osušte. Na pánvi s olejem zvolna orestujte.
  2. Játra vložte do pekáčku i s olejem, zalijte svařeným octem s vývarem, přidejte majoránku, pepř a pečte v troubě na 190°C asi 25 minut.
  3. Omyté jablko nakrájejte na kolečka, bez jádřince. Na oleji nechte zesklovatět cibuli, v půlce restování přidejte kolečka jablek. Poduste 10 minut. Hotová játra osolte a podávejte s cibulí a plátky jablek.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    45,00g
  • Sacharidy:

    159,00g
    • Cukry:

      24,20g
  • Tuky:

    107,35g
  • Vláknina:

    68,00g

Aktivita pro spálení: 132 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

39

minut uklízení



Podobné recepty

Pikantní kuřecí játra

(31 hlasů)
30min
938 kJ

Kuřecí játra po maďarsku

(16 hlasů)
25min
873 kJ

Játrová omáčka

(23 hlasů)
50min
741 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená telecí játra

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat