Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pečená telecí játra

lanvin
14hlasů
Hodnotit

55min

20min příprava

35min vaření

554 kJ

energetická hodnota na 100g

121 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:9g tuky4g sacharidy8g bílkoviny

Recept na pečená telecí játra s jablky.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 700 g telecích jater
  • 150 ml octa balsamico
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 4 ks červené cibule
  • 9 lžic řepkového oleje - 5 lžic na játra, 4 lžíce na cibuli
  • 4 snítky čerstvé majoránky
  • 1 ks jablka - nakrájené na plátky
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  • Ocet balsamico a vývar přiveďte k varu. Vařte 10 minut. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Játra očistěte, omyjte a osušte. Na pánvi s olejem zvolna orestujte.
  • Játra vložte do pekáčku i s olejem, zalijte svařeným octem s vývarem, přidejte majoránku, pepř a pečte v troubě na 190°C asi 25 minut.
  • Omyté jablko nakrájejte na kolečka, bez jádřince. Na oleji nechte zesklovatět cibuli, v půlce restování přidejte kolečka jablek. Poduste 10 minut. Hotová játra osolte a podávejte s cibulí a plátky jablek.
Slaninové brambory

Slaninové brambory

2 hlasy
1h a 30min 620kJ 105 Kč
Rozmarýnové kuličky

Rozmarýnové kuličky

2 hlasy
1h a 15min 973kJ 180 Kč

Podobné recepty

Pikantní kuřecí játra

Pikantní kuřecí játra

31 hlasů
30min 932 kJ 55 Kč
Kuřecí játra po maďarsku

Kuřecí játra po maďarsku

16 hlasů
25min 738 kJ 107 Kč
Játrová omáčka

Játrová omáčka

23 hlasů
50min 773 kJ 54 Kč
Drůbeží játra na víně

Drůbeží játra na víně

17 hlasů
35min 571 kJ 89 Kč
Drůbeží játra s jablkem

Drůbeží játra s jablkem

23 hlasů
45min 669 kJ 82 Kč
Restovaná játra

Restovaná játra

19 hlasů
25min 544 kJ 110 Kč

Články nejen o vaření