Prostreno.cz

Pečená telecí játra

Recept na pečená telecí játra s jablky.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 554 kJ / 132 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky9g

Ingredience na

  • 700 g telecích jater
  • 150 ml octa balsamico
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 4 ks červené cibule
  • 9 lžic řepkového oleje - 5 lžic na játra, 4 lžíce na cibuli
  • 4 snítky čerstvé majoránky
  • 1 ks jablka - nakrájené na plátky
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Ocet balsamico a vývar přiveďte k varu. Vařte 10 minut. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Játra očistěte, omyjte a osušte. Na pánvi s olejem zvolna orestujte.
  2. Játra vložte do pekáčku i s olejem, zalijte svařeným octem s vývarem, přidejte majoránku, pepř a pečte v troubě na 190°C asi 25 minut.
  3. Omyté jablko nakrájejte na kolečka, bez jádřince. Na oleji nechte zesklovatět cibuli, v půlce restování přidejte kolečka jablek. Poduste 10 minut. Hotová játra osolte a podávejte s cibulí a plátky jablek.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená telecí játra

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat