Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Noky s kedlubnovým zelím a slaninou

lanvin
9hlasů
Hodnotit

1h a 5min

20min příprava

45min vaření

599 kJ

energetická hodnota na 100g

95 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky14g sacharidy3g bílkoviny

Recept na noky se zelím z čerstvé kedlubny.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 ks středně velké kedlubny
  • 1 ks větší cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 3 špetky soli
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 2 lžíce octa
  • 1 špetka kmínu
  • 1-2 lžíce lžíce hladké mouky na zaprášení
  • 500 g bramborových noků
  • 150 g slaniny v celku
  • 3 lžíce másla
  • Na ozdobu
  • 6 snítek čerstvé majoránky

Postup přípravy

  • Cibuli oloupejte a nakrájejte. Kedlubny také oloupejte a nastrouhejte nebo nakrájejte na jemné nudličky.
  • Sádlo rozehřejte v kastrolu, přidejte cibuli, kedlubny, poprašte kmínem i solí a lehce osmahněte. Zasypte moukou, podlijte několika lžícemi vody a poduste doměkka; trvá to deset až dvanáct minut. Nakonec zakápněte trochou octa.
  • Mezitím uvařte doměkka bramborové noky.
  • Slaninu pokrájejte na špalíčky, ty vyškvařte nasucho na pánvi, pak vmíchejte kousek másla a minutu opékejte. Noky podávejte se slaninou a zelím, ozdobené majoránkou.
TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.

Kotlety s bylinkovým máslem

Kotlety s bylinkovým máslem

1h a 50min 1162kJ 150 Kč
Baby špenát s vejci

Baby špenát s vejci

40min 510kJ 50 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Losos se špenátovými gnocchi

Losos se špenátovými gnocchi

26 hlasů
20min 858 kJ 115 Kč
Gnocchi na rajčatech

Gnocchi na rajčatech

14 hlasů
25min 438 kJ 99 Kč
Gnocchi s houbami

Gnocchi s houbami

10 hlasů
30min 335 kJ 90 Kč
Cuketové gnocchi

Cuketové gnocchi

10 hlasů
50min 347 kJ 95 Kč
Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

9 hlasů
45min 548 kJ 125 Kč
Gnocchi se šalvějovým máslem

Gnocchi se šalvějovým máslem

12 hlasů
30min 1078 kJ 60 Kč

Články nejen o vaření