Prostreno.cz

Salát se zelenými fazolkami

Jednoduchý salát z fazolek a uzeného masa.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 60min

    40min příprava

    20min vaření

  • 592 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy8g
tuky11g

Ingredience na

  • 300 g mražených zelených fazolek
  • 1 ks cibule
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě namletého pepře
  • 1 lžička cukru
  • 1 ks velkého pomeranče
  • 100 g uzeného masa
  • 6 lžic oleje
  • 3 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Fazolové lusky povařte v mírně osolené vodě 10 minut, pak je přelijte studenou vodou a sceďte.
  2. V míse promíchejte teplý vývar, vinný ocet, pomerančovou šťávu, jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, cukr a olej. Přidejte fazolky a marinujte minimálně 30 minut.
  3. Uzené maso nakrájejte na kousky, oloupaný pomeranč rozdělte na kousky a obojí přidejte k fazolkám. Vše lehce promíchejte, rozdělte na misky, posypte drobně nasekanou petrželkou a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,71g
  • Sacharidy:

    202,72g
    • Cukry:

      22,92g
  • Tuky:

    132,58g
  • Vláknina:

    6,91g

Aktivita pro spálení: 141 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát se zelenými fazolkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat