Prostreno.cz

Jehněčí s hruškou

Jehněčí kotletky s příchutí hrušek a kokosu.

24.05.2012 lanvin
1h a 35min

20min příprava

1h a 15min vaření

1103 kJ / 263 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Med smíchejte s kari kořením, citrónovou šťávou a olejem. Touto marinádou potřete kotlety ze všech stran. Před pečením dejte maso do chladničky odležet.
  2. Marinované kotlety dejte do pekáčku s olejem a opečte je ze všech stran, podlijte vývarem, přidejte snítky rozmarýnu a dejte do trouby předehřáté na 200 °C, pečte, až je maso měkké.
  3. Oloupané hrušky zbavené jádřinců nakrájejte na plátky a uložte do zapékací misky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte kokosovou moučku a za stálého míchání do světlehněda orestujte. Tuto směs nalijte na hrušky, posypte cukrem a pečte 20 minut dozlatova.
  4. K pečenému masu přidejte na talíř hrušky s kokosem a přelijeme šťávou z výpeku.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    311,68 g
  • Sacharidy:

    219,63 g
    • Cukry:

      125,88 g
  • Tuky:

    523,17 g
  • Vláknina:

    46,65 g

Aktivita pro spálení:

1334 kcal
166

minut jízdy na kole

127

minut běhu

398

minut uklízení





Podobné recepty

Měkká rajčata s brusinkami a jehněčíma filetema

(16 hlasů)
30min
615 kJ

Grilované jehněčí kotletky

(12 hlasů)
45min
944 kJ

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

(19 hlasů)
1h a 30min
871 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí s hruškou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba