Prostreno.cz

Jehněčí s hruškou

Jehněčí kotletky s příchutí hrušek a kokosu.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 872 kJ / 208 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy8g
tuky17g

Ingredience na

  • 1,2 kg jehněčích kotlet
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 4 ks hrušek - středně velkých
  • 4 lžíce másla
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 6 špetek soli
  • 4 lžíce oleje - na opečení kotlet
  • 1 lžíce třtinového cukru - na posypáni hrušek
  • Na marinádu
  • 4 lžíce medu
  • 1 lžička kari koření
  • 4 lžíce citrónové šťávy
  • 8 lžic oleje

Postup přípravy

  1. Med smíchejte s kari kořením, citrónovou šťávou a olejem. Touto marinádou potřete kotlety ze všech stran. Před pečením dejte maso do chladničky odležet.
  2. Marinované kotlety dejte do pekáčku s olejem a opečte je ze všech stran, podlijte vývarem, přidejte snítky rozmarýnu a dejte do trouby předehřáté na 200 °C, pečte, až je maso měkké.
  3. Oloupané hrušky zbavené jádřinců nakrájejte na plátky a uložte do zapékací misky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte kokosovou moučku a za stálého míchání do světlehněda orestujte. Tuto směs nalijte na hrušky, posypte cukrem a pečte 20 minut dozlatova.
  4. K pečenému masu přidejte na talíř hrušky s kokosem a přelijeme šťávou z výpeku.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jehněčí s hruškou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat