Prostreno.cz

Kuřecí paličky na červeném víně

Chutný a vydatný pokrm s kuřecích paliček.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 10min

    20min příprava

    50min vaření

  • 670 kJ / 160 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy16g
tuky4g

Ingredience na

  • 8 ks kuřecích paliček
  • 1 ks červené cibule - nakrájené na tenké plátky
  • 2 lžíce pesta ze sušených rajčat
  • 300 ml dobrého červeného vína
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 150 g červeného hroznového vína
  • 6 lžic olivového oleje
  • 6 špetek soli
  • 4 špetky čerstvě mletého pepře
  • 2 hrnky instantní polenty

Postup přípravy

  1. Hotovou polentu připravenou podle návodu na obalu rozetřete na plechu vymazaném olejem. Vrstva by měla být vysoká cca 1 cm. Nechte vychladnout a ztuhnout.
  2. V kastrolu se silným dnem rozehřejte přiměřené množství olivového oleje. Přidejte kuřecí paličky a opékejte na střední teplotě 7 minut ze všech stran, až je na povrchu zlatavé. Maso vyjměte z kastrolu a odložte.
  3. Do výpeku přidejte cibuli a pesto a při nízké teplotě opékejte 5 minut, až je cibule měkká. Vmíchejte víno a vývar a přiveďte k varu. Vložte kuřecí paličky a duste doměkka.
  4. Polentu nakrájejte na čtverečky a opečte na pánvi z obou stran do zlatova. Přidejte hroznové víno rozdělené na půlky. Několik minut prohřívejte a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí paličky na červeném víně

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat