Čokoládové fondue
Nabídněte hostům jahody s čokoládovým fondue.
-
30min
15min příprava
15min vaření
-
700 kJ / 167 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy22g
tuky7g
Ingredience na
- 200 g
hořké čokolády
- s co největším obsahem kakaa
- 100 g
bílé čokolády
- 50 ml
smetany 33%
- 600 g
stejně velkých jahod
Postup přípravy
- Jahody omyjte, nechte okapat a odkrojte zelenou část.
- Čokoládovou lázeň připravte tak, že do misky určené na čokoládové fondue na malé kousky nalámejte čokoládu, přidejte smetanu a čokoládu nechte rozpustit.
- Na fondue vidličky napichujte kousky jahod a namáčejte je do čokolády.
TIP:
Do čokolády můžete přidat pár kapek např. bílého rumu. Na malé talířky dejte nastrouhaný kokos, ořechy a jahody s čokoládou můžete tímto ještě obalit.