Prostreno.cz

Guláš z králíka

Dietní králiči maso by nemělo chybět na vašem stole.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 30min

    20min příprava

    1h a 10min vaření

  • 679 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy15g
tuky8g

Ingredience na

  • 800 g králíčího masa bez kosti
  • 6 lžic oleje
  • 200 g cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks zelené papriky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 ks bobkového listu
  • 4 špetky soli
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 1-2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Opláchnuté maso nakrájejte. V kastrolu rozehřejte tuk, přidejte na čtvrtky, nakrájenou cibuli a orestujte ji dozlatova. Potom přidejte nakrájené maso, které osolte a opečte krátce ze všech stran.
  2. Orestované maso posypte paprikou, přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, na kostky nakrájenou papriku, bobkový list, podlijte vývarem a duste pod pokličkou do změknutí. Občas zamíchejte a podlijte vývarem.
  3. Chceme-li mít hustou omáčku, přidejte mouku rozmíchanou v malém množství vody.
  4. Podávejte s bramborem, rýží, bramborovým knedlíkem či tmavým chlebem.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Guláš z králíka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat