Prostreno.cz

Vepřová panenka s borůvkovou omáčkou

Lahodné spojení vepřové panenky s chutí borůvek.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 492 kJ / 117 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy10g
tuky7g

Ingredience na

  • 600-800 g vepřové panenky
  • 5 špetek soli
  • 3 špetky mletého bílého pepře
  • 6 lžic řepkového oleje
  • Na omáčku
  • 1 l borůvek
  • 2-3 lžíce medu
  • 120 ml kečupu
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 1 ks malé chilli papričky bez semínek - jemně nakrájená
  • 3 ks nakrájené šalotky
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1/2 lžičky hořčičných semínek

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na omáčku dejte do kastrolu a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte, až je omáčka hustá, přibližně 30 minut.
  2. Očištěné, osolené a opepřené maso vložte na rozehřátý olej a ze všech stran orestujte. Maso dejte do trouby a přikryté pečte 15 minut.
  3. Po 15 minutách přelijte maso připravenou omáčkou a pečte, až je maso zcela měkké.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,41g
  • Sacharidy:

    201,70g
    • Cukry:

      37,36g
  • Tuky:

    120,76g
  • Vláknina:

    20,15g

Aktivita pro spálení: 117 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s borůvkovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat