Prostreno.cz

Matjesy s jablkem

Salát pro milovníky matjesů.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

    0min vaření

  • 522 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy6g
tuky9g

Ingredience na

  • 1 kg filetů matjesa
  • 150 g cibule
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 250 g červené řepy - plátky
  • 4 ks jablek
  • 250 g zakysané smetany
  • 1 ks citrónu
  • 1 ks pomeranče
  • 1 ks čerstvé čekanky
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 špetka cukru
  • 500 ml mléka

Postup přípravy

  1. Matjesy namočte na cca jednu hodinu do mléka, aby se zjemnila chuť ryby.
  2. Řapíkatý celer a cibuli nakrájejte na proužky, čekanku rozdělte na jednotlivé lístky.
  3. Oloupejte pomeranč, z jablek odstraňte jádra a obojí nakrájejte na proužky.
  4. Filety z matjesa nakrájejte na proužky.
  5. Kysanou smetanu smíchejte s hořčicí, citronovou šťávou, cukrem a ochuťte pepřem.
  6. Matjesy smíchejte s marinádou, celerem, cibulí, jablky a červenou řepou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,41g
  • Sacharidy:

    240,80g
    • Cukry:

      144,77g
  • Tuky:

    62,10g
  • Vláknina:

    41,00g

Aktivita pro spálení: 124 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Rybí salát s banánem

(9 hlasů)
45min
862 kJ

Naložené matjesy

(7 hlasů)
3h a 20min
1179 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Matjesy s jablkem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat