Prostreno.cz

Guláš s telecím masem

Guláš z telecího masa s kukuřicí.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 437 kJ / 104 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy12g
tuky5g

Ingredience na

  • 200 g telecí kýty
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 1 ks cibule
  • 100 g celeru
  • 250 g brambor
  • 2 lžičky škrobové moučky
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 350 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml smetany
  • 100 g sterilované kukuřice
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého černého pepře

Postup přípravy

  1. Maso umelte, ochuťte solí, pepřem, přidejte škrobovou moučku a z hmoty udělejte malé kuličky a spolu s nakrájenou cibulí a nastrouhaným celerem je orestujte na másle.
  2. Zaprašte moukou, zalijte vývarem a za občasného promícháni vařte zvolna 30 minut.
  3. Asi 10 minut před koncem vaření přidejte k masu oloupané, na kostičky nakrájené brambory a kukuřici.
  4. Nakonec přidejte smetanu, pažitku a povařte ještě 5 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Guláš s telecím masem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat