Prostreno.cz

Polévka ze sladkých brambor

Vydatná polévka ze sladkých brambor.

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 277 kJ / 66 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli, česnek a zázvor jemně nasekejte, rajčata nakrájejte na kousky. Oloupané brambory nakrájejte na kostky.
  2. Vše (mimo rajčat a petrželky) společně orestujte na oleji, přidejte zeleninový vývar a přikryté vařte 15 minut.
  3. Polévku rozmixujte, do polévky vmíchejte zakysanou smetanu, petrželku a rajčata, prohřejte a podávejte.

TIP:

Batáty - hlízy mají různě protáhlé tvary. Vzhledem opravdu připomínají brambory, jsou však ještě větší. Hmotnost hlíz se pohybuje od půl do pěti kilogramů. Pokožka batátů je bílá, nažloutlá, oranžová, hnědá až fialová. Syrové batáty mají hořkou chuť, vařené jemnou a nasládlou, připomínající namrzlé brambory, ale lahodnější.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka ze sladkých brambor

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat