Prostreno.cz

Studená broskvová polévka

Osvěžující letní polévka z broskví.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 501 kJ / 119 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy16g
tuky3g

Ingredience na

  • 400 g zralých broskví
  • 1 ks vanilkového lusku
  • 80 g pískového cukru
  • 300 ml bílého vína
  • 200 ml 33% smetany
  • 4 snítky máty

Postup přípravy

  1. Broskve blanšírujte 1 minutu ve vařící vodě, pak broskve zchlaďte a oloupejte. Broskve nakrájejte. Pár kousků odložte na zdobení.
  2. Do hrnce dejte cukr, víno a vařte 5 minut. Přidejte broskve, zrníčka vanilky, 300 ml vody a povařte ještě 5 minut.
  3. Broskve rozmixujte, přidejte smetanu a polévku dejte vychladit.
  4. Podávejte ozdobené mátou a kousky broskví.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Studená broskvová polévka

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat