Hrušková polévka
Lahodná a nízkotučná polévka.
-
50min
25min příprava
25min vaření
-
266 kJ / 63 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny1g
sacharidy10g
tuky2g
Ingredience na
- 1,2 l
zeleninového vývaru
- 4 ks
zralých hrušek
- nakrájených na kostičky
- 2 snítky
čerstvého koriandru
- 2 lžíce
olivového oleje
- 1 ks
nakrájené cibule
- 1 stroužek
česneku
- 1 lžíce
kari koření
- z toho 2 špetky na posypání
- 1/2 lžičky
kmínu
- 1 lžíce
hnědého cukru
- 300 g
ořechové dýně
- nakrájené na kostičky
- 1 špetka
soli
- 1 lžíce
másla
- 4 plátky
hrušky
Postup přípravy
- V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte na plátky nakrájený česnek, část kari koření, kmín, cukr a míchejte pár vteřin.
- Přidejte na kostky nakrájenou dýni, hrušky a zalijte vývarem. Vařte 20-25 minut.
- Polévku rozmixujte a podle potřeby dochuťte solí.
- Na lžíci másla opečte plátky hrušek.
- Polévku podávejte ozdobenou lístky koriandru, poprášenou kari kořením a přidejte plátek hrušky.
TIP:
Pro děti kari vynechejte.