Prostreno.cz

Hrušková polévka

Lahodná a nízkotučná polévka.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 50min

    25min příprava

    25min vaření

  • 266 kJ / 63 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy10g
tuky2g

Ingredience na

  • 1,2 l zeleninového vývaru
  • 4 ks zralých hrušek - nakrájených na kostičky
  • 2 snítky čerstvého koriandru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks nakrájené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce kari koření - z toho 2 špetky na posypání
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 300 g ořechové dýně - nakrájené na kostičky
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce másla
  • 4 plátky hrušky

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte na plátky nakrájený česnek, část kari koření, kmín, cukr a míchejte pár vteřin.
  2. Přidejte na kostky nakrájenou dýni, hrušky a zalijte vývarem. Vařte 20-25 minut.
  3. Polévku rozmixujte a podle potřeby dochuťte solí.
  4. Na lžíci másla opečte plátky hrušek.
  5. Polévku podávejte ozdobenou lístky koriandru, poprášenou kari kořením a přidejte plátek hrušky.

TIP:

Pro děti kari vynechejte.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Hrušková polévka

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat