Prostreno.cz

Ovocná polévka

Letní ovocná polévka z jablek a hrušek.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 190 kJ / 45 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy9g
tuky1g

Ingredience na

  • 250 g jablek
  • 150 g hrušek
  • 100 g švestek
  • 150 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka kari koření
  • 1-2 lžičky pískového cukru
  • 4 snítky čerstvé majoránky
  • 1 l vody

Postup přípravy

  1. Jablka a hrušky omyjte, oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Pár plátků neoloupaných jablek odložte. Švestky stačí pouze rozpůlit a vypeckovat. Vše smíchejte a rozvařte ve vodě se špetkou soli.
  2. Pak vložte do polévky odložené plátky jablek a povařte ještě 5 minut.
  3. Nakonec přidejte smetanu, ve které rozmíchejte lžíci mouky, kari a nechte projít varem. Dle chuti můžete polévku přisladit cukrem nebo medem.
  4. Polévkou ozdobte snítkami čerstvé majoránky.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(20 hlasů)

Krevetová omeleta

(19 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(15 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Ovocná polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat